Esperanza Spalding en Barcelona

Multiple dates

Show previous dates

L'Auditori

Lepant, 150, Barcelona

Esperanza Spalding és una contrabaixista, vocalista i compositora dotada d’un talent instrumental sorprenent, amb una veu meitat angelical, meitat sirena.

Aquesta professional de 25 anys podria ser la "esperança" del futur del jazz i de la música instrumental. Als quatre anys Esperanza va començar a tocar el violí i en un any ja s’havia guanyat un lloc en la Societat de Música de Cambra d’Oregon. Va ser al seu institut on va descobrir el contrabaix, i tots els camins que, lluny de l’univers clàssic, li obria aquell instrument. Anys després de dedicar a l’estudi de la música i a la docència, al 2008 va iniciar la seva carrera en solitari amb el llançament de “Esperanza”, un disc que acabaria convertint-se en el més venut d’un artista de jazz novell al 2008 a escala internacional. “Chamber Music Society “, el nou disc de Spalding que va veure la llum a l’agost d’enguany, dóna un nou impuls a la seva trajectòria ascendent. És un treball en que ofereix una música de cambra adaptada a l’època moderna, una brillant fusió d’instruments de corda i jazz vocal.



La artista de Oregón llega a Madrid con su último trabajo, 'Chamber Music Society' (2010) el cual presentará en el marco del Festival Millenni barcelonés.
El nuevo y esperado disco de Spalding es una notable contribución al jazz vocal. Un proyecto joven que suena refrescante y diferente a la corriente jazzística actual. A sus 26 años la cantante y multiinstrumentista define su sonido con armonía y conciencia, lo cual sorprende para su edad.
La de Portland es un claro ejemplo de los buenos resultados del aprendizaje academicista bien entendido. Desde los cinco años empezó a estudiar el violín por propia iniciativa. Posteriormente descubre el oboe y el clarinete, pero será con su llegada al instituto cuando descubra el contrabajo, un instrumento por el que siente especial predilección.
Con su llegada a la Universidad Estatal de Portland para estudiar música gracias una beca, Spalding desarrolló todo su potencial. Bossa nova, soul y sobre todo jazz, es lo que ofrece la voz de la artista.
Este concierto tendrá lugar el domingo 10 de abril de 2011 en el Auditori de Barcelona.

Media content

Related content

Share with friends